R.: Robert Rodriguez

Fsz.: George Clooney, Quentin Tarantino, Juliette Lewis, Harvey Keitel, Salma Hayek, Danny Trejo, Cheech Marin

 

Az Alkonyattól pirkadatig maga a celluloidot öltött kétarcúság, sok szempontból a Grindhouse projekt megelőlegezése. Ugyan ezt a filmet Rodriguez egyedül rendezte, de az előbbi mondatom így is megállja a helyét, hiszen az első félidő egyértelműen a hivatalosan csak a forgatókönyvet jegyző Tarantino keze nyomát viseli magán. Gengszterfilm remek karakterekkel és nagy dumákkal. Aztán jön a második menet, amibe az észveszejtően gyönyörű Salma Hayek kultikus tánca vezet át minket. Soha rosszabb átkötést. Szóval ezek után próbára tesznek minket a készítők, szórakoznak velünk, beleröhögnek az arcunkba, de ezt számunkra élvezetesebben nem is tehetnék. Először nézve hihetetlenül felfrissítő és eredeti látni, ahogy Clooney-ék megszívják a Titty Twister-ben. De ugyanakkor másodjára, harmadjára is agyeldobós, totálisan lazulós szórakozás, valami olyan magától értetődő természetességgel előadva, amilyet a Grindhouse csak szeretett volna. Színtiszta kikapcsolódás, tele utalásokkal (többek között a Vad Bandára!).
Fun fact: Hayek irtózik a kígyóktól, de Rodriguez kamuból elhintette neki, hogy Madonna kész elvállalni a szerepet, így Hayek kisasszony két hónapot töltött terápián, hogy legyőzze félelmét. Mindannyiunk szerencséjére sikerült neki.

A film+ műsorán viszonylag rendszeresen bele lehet futni, így például ma 21:10-től is. Ha még nem láttad, akkor ne nézz trailert, ne olvass utána, hidd el, hogy jobb lesz úgy neked.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr661783337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ekoz 2010.02.24. 15:46:04

ijj :) olyan 8évesen láttam először, azóta is imádom.
süti beállítások módosítása