VVega 2010.02.24. 11:00

Gyilkosság (1956)

R.: Stanley Kubrick

Fsz.: Sterling Hayden, Coleen Gray, Elisha Cook Jr., Vince Edwards

 

Stanley Kubrick harmadik egészestés játékfilmje a tökéletes rablás témakörét boncolgatja. A Gyilkosság egy minden szempontból előre mutató, fantasztikusan izgalmas heist mozi, mely nagyszerűen aknázza ki a nem lineáris elbeszélésmódban rejlő lehetőségeket. Kubrick néha többször is megmutat egy-egy jelenetet, csak éppen más szereplők szemszögéből, így lendítve tovább a cselekményt. Rendezőnk később még dominánsabbá váló, bizarr fekete humorával sem fukarkodik, a finálé pedig egyenesen zseniális. A főszereplő Hayden alakítása mellett a jóval kevesebb jelenetben látható, a showt mégis könnyedén ellopó Elisha Cook Jr. produkcióját érdemes különösen figyelni.

Akik szeretik a régi idők hollywoodját, a film noirt vagy Kubrick munkásságát, esetleg ezek közül többet is, azok ha tehetik feltétlenül kapcsoljanak az MGM műsorára ma este 22:05-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr451785034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása