popcore 2010.04.07. 08:00

Csak a szombat...

 

Szerdán és csütörtökön mindenki menjem boltba, vegyen sört és csipszet, mert a hét további részében két olyan film is lesz, ami rettenetesen fogyasztja ezt a két létfontosságú terméket.

Pénteken még mindig érdemesebb bolyongani az éterben, mint leülni a kedvenc kopott fotelünkbe. Abban az esetben, ha mégis így teszünk kapcsoljunk a magyar egyesre, körülbelül háromnegyed tíz körül, mert egy Wim Wenders film forog majd. A címe Párizs, Texas, amolyan mélabús road movie. Nekem az Eldorado című belga mozi jutott róla eszembe és mivel amaz szívemnek oly kedves, lehetséges, hogy adok esélyt ennek is.

Szombaton elszabadul a pokol. Kezdődik a Vukkal. Igaz ez még pokol számba nem megy, de mindenképpen alkalmas egy kis nosztalgiára. Ne felejtsünk vajas-lekváros kenyeret kenni előtte és a hűtőből pedig vegyük ki a Traubikat. A hétfői rémség szinte hibátlan jog elődje hét óra után harmincöt perccel kezdődik az m2-n. A Viasat3 21:45-től okoz kellemes megelepetést a Dominoval, ami közel sem a legjobb mára, de ha a következő kettőt már túl sokszor láttuk, megteszi. Három dolgot érdemes tudni róla. 1. A kamerakezelése nagyon nehezen szokható, enyhe hányinger nem kizárt. 2. Látszanak benne Keira Knightley mellei. (Van akinek ez fontos.) 3. Van benne Mickey Rourke, aki szinte mindig menő. 21:35-kor kezdődik a nap első erőssége, a 300. Az utóbbi évek legtesztoszteronszagúbb filmjeinek egyike maximum azért nem egyértelmű választás, mert mindenki számtalanszor látta. Aki mégsem, mindenképp tegye magáévá Frank Miller és Zack Snyder közös vízióját a hősiességről. A heti elsőséghez ez azonban kevés, mert negyed tizenegykor a Duna pörgeti a Ponyvaregényt, aminél viszont biztos, hogy nem kizáró ok, hogy ezredszerre nézed meg alkalmasint. Nem is igényel különösebb magyarázatot, azt gondolom.

Vasárnap levezetésképp megnézhetjük Jason Reitman egyik korai kiválóságát. A Köszönjük, hogy rágyújtott egy  donánygyártó cég public relations szakemberéről szól. Fricska napjaink donányzásellenes légkörének? Kiderül 0:40-kor a TV2-n.

(Jövő héten igyekszem hétfőn jönni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr911900409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása