Alant egy ajánló olvasható, amely röviden és kaotikusan elmeséli, hogy milyen filmeket, vagy adott esetben egyéb mozgóképeseményeket tartok érdemesnek arra, hogy Önnek, Kritikustekintetű Fogyasztó, a figyelmébe ajánljak. Természetesen könnyen előfordulhat, hogy kihagyok valamit, ami később hiányérzetet kelthet. Ennek kettő oka lehet. Vagy nem érdekel, vagy átfutottam felette, amikor a műsorújságot böngésztem. Az esetleges plusz ötleteket kommentekbe tessenek hinteni. Lássuk tehát mit kínál az első tavaszi hét hosszabbik fele. (Jobbnak láttam két posztot írni, egyikben a dolgos hétköznapok programjaiból, a másikban pedig péntek, szombat, vasárnap dömpingjéből válogattam. A második rész csütörtökön érkezik. Aztán jövő szombaton előről kezdődik az egész.)

Hétfő:

A nem kifejezetten lenyűgöző kínálatból, mindenképp érdemes kiemelni a Szamárköhögést, mely az egyik legjobban sikerült darab, az '56-ról szóló filmek közül. Gyermek a középpontban, de néha Garas Dezső, aki nem úgy viseli a történéseket, ahogy fia elképzeli. A Filmmúzeum mutatja 22:30-tól, aki meg nem tud fennmaradni, vagy mulatozik, annak másnap kettőkor kegyesen megismétli az adó. Másodízben a Szilveszteri durranások elnevezésű brit jókedvűséget javaslom, amit egyáltalán nem kapkodva, hajnali fél kettő után tíz perccel, van olyan kedves és elkezd a TV2. Kenneth Branagh összegyűjtött jópofa angolokat (Hugh Laurie, Stephen Fry, Emma Thomson), hogy nosztalgikus hangulatú mókát csináljon.

Kedd:

Az m1 fél tíztől adja a Szíven szúrt országot, Kálomista Gábor kétes értékű filmjét, Marian Cozma halálának körülményeiről. A mozikban általános sikertelenség volt a jussa, talán azért tévében érdemes megnézni. Sokkal könnyedebb és minden bizonnyal klasszabb szórakozást ígér a Bőrnyakúak (TV2, 21:20), melyben Jake Gyllenhall óriásit háborúzik Szaúd-Arábiában, sőt még Fenyő Iván is látszik. Ugyancsak ezen az adón lesz látható, egy izgalmas magyar skeccsfilm, Valaki kopog címmel. A rendezők között ott van Török Ferenc, Hajdu Szabolcs, Pálfi György. Jónak ígérkezik, ezért kettő előtt el sem kezdik. Aki szereti a régi, nagyon-nagyon régi filmeket, annak örülhet a szíve pontban kilenckor. Persze csak akkor, ha a Filmmúzeumot nézi, ahol Modern idők jönnek. Utána pedig Chaplinről egy doksi.

Szerda:

Az RTL Klub 21:20-tól kezdve prezentálja nekünk, ahogy Robert Carlyle és öt pajtása vetkőzik, hogy elkerüljék a hirtelen adódó financiális problémákat. A film címe természetesen Alul semmi és még Tom Wilkinson is szerepel benne. A focikedvelőknek tudom ajánlani a Magyarország-Oroszoszág bulit (Sport1, fél hét), Audrey Hepburn rajongóinak, pedig a Délutáni szerelmet (MGM 18:15). Én olvasni fogok.

Ahogy csütörtökön is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr661796031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása