popcore 2010.03.11. 10:00

A kárhozat illata

Csütörtök van, így hát itt az idő egy újabb javaslat-halomra. A hétvége hosszú, nem kell aggódni a hétfő miatt, maximum az ügyben, hogy háton vagy hason fekve relaxáljunk. A kínálat pedig egészen kecsegtető, jó csemegézést!

Péntek

A film+-on 7-kor Batman kezdődik és tart egészen addig, amíg rá nem jövünk, hogy kezdődik a kilenc órás dömping. Hála a film+ szegényes filmkínálatának, szombat délben megismétli kedvenc képregényhősünk második legújabb kalandját. Itt most fél órán belül három olyan film is kezdődik, melyeknek megtekintése erősen javallott. A legerősebb csábítást mindenképpen az Idő nyújtja, amibe 10 előtt 5 perccel kezd bele a királyi tévé kettes csatornája. Kim Ki-duk, az emberi kapcsolatok dél-koreai zsenije, rendezte mozgókép egy elavult kapcsolatról és egy plasztikai sebész szikéjéről szól. Mindaddig amíg emez nem kezdődik belekukkanthatunk a Tango és Cash-be (21:20, Viasat3), de aztán gyorsan vissza, mert Sly és Kurt versengése csak egy ideig vicces. Igaz a nyolcvanas évek feelingen röhöghetünk az egész film alatt. 21:30-tól próbál miket maga elé láncolni a m1, mindezt a Grimm segítségével teszi. Ha nem is a legjobb Gilliam, azért Monica Bellucci és Heath Ledger miatt érdemes nézegetni. Gyakorlatilag mindent csináltunk a mai este során. Nevettünk, izgultunk, sírtunk, ámultunk. Egyedül félni nem féltünk, ám mi sem példázza jobban a pénteki felhozatal relatív jóságát, hogy bizony erre is lehetőségünk nyílik 23:10-től a film+-on, ahol az Átok-The Grudge-ot vetítik. Ha máson nem is, a halott kislány hörgésén tuti megszeppenünk.

A szombat már jóval gyengébb lehet, hogy inkább szánkózni kéne menni. Ha itthon maradok, biztos megnézem a Kárhozat útját, amit Sam Mendes rendezett és Jude Law, Tom Hanks, Daniel Craig, Stanley Tucci és Paul Newman is villog benne. Ebben a filmben két gyilkos is van és persze, persze az egyik jó a másik nem annyira. E sorok után én eldöntöttem: semmiképpen nem megyek a hóba, főzök teát és ballonkabátokat fogok nézni, 23:15-től az RTL Klubon. Így aztán lemaradok a Szigorúan piszkos ügyek második részéről (22:30 m1), ami elmeséli, mi történt az egy előtt. Nem látom majd az Apám nevében című produkciót sem, amit kicsit már jobban bánok. De végülis a héten már láttam egy filmet (Éhség), amiben IRA alkalmazottakat zárnak börtönbe, úgyhogy annyira bús nem vagyok. Daniel Day-Lewis kalandjai éjfélkor kezdődnek a Filmmúzeumon.

Vasárnap nyolctól két mese is kezdődik, vacsora után ideális választás lehet. Az RTL Klub a Narnia krónikáit, a TV2 pedig a Spiderwick krónikákat mutatja. Háromnegyed éjfélkor nyit, szintén a TV2-n a Mandzsúriai jelölt ami, ha emlékeim nem csalnak egy kellemes háborús-pszichós dráma, nem kevés felhanggal. Az 1962-es eredetijét szintén ma prezentálja az MGM, 1 óra 50-kor. Aki valami könnyedebbre vágyik, annak a Huckleberry Finn kalandjait (Viasat3 23:55), illetve a Sátán kutyáját (MGM, 18:15) tudom javasolni. Előbbiben a gyerek Elijah Wood van, utóbbiban pedig Christopher Lee alakítja Baskerville-t. A nap ajánlata viszont nem lehet más, mint az Egy asszony illata, ami 21:00-kor kezdődik a Filmmúzeumon. Al Pacino egy vak, nőimádó, ám általánosságban meglehetősen kellemetlen veteránt játszik. Természetesen zseniálisan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr211828989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása