popcore 2010.03.23. 09:00

De Niro háromszor

Először is szeretnék elnézést kérni. Múlt héten nem a tévé szünetelt, csupán én nem voltam a közelében, ahogy klaviatúrának sem, ezért maradt el mindkét ajánló. Másodszor, bizony annyira szegényes a filmkínálat, hogy nem tenne ki két tisztességes posztot, ha ketté emelném, így aztán a héten egyben jön az áldás. Az hogy miért kedden, titok, de higgyetek nekem semmi nem volt tegnap. Na lássuk a menüt!

Kedd

Későn kezdésnek sem örülünk, de a Fotográfia bután korán (11:40) kezdődik a Filmmúzeumon. Egy 1972-es magyar filmről van szó, melyben egy fotós és egy retusőr körbejárja a vidéket. Cifra kis szociográfia a szocializmus közepe-végéből. Ezután érdemes lemenni az ÁFÉSZ-ba vagy a restibe és a maradék 20 évet ott eltölteni, de legalábbis tíz órát, hogy lehetőleg frissen érkezzünk meg a rendszerváltáshoz, amikor is a nap második társadalmi célú játékfilmje játszódik. A Nyugattól keletre, avagy a média diszkrét bája nyolckor kezdődik a Duna tévén. Van benne Szabó Győző és az akkor még nem ciki Badár-Szőke páros. Ezen kívül lesz még egy türkmén film (Visszajön a papa, m2, 23:55), amiről pont ennyi az érdekes adat.

Szerda

Sorozatnap van, mint hétköznap. Egyedül a Filmmúzeumban és az MGM-ben bízhatunk. Előbbin a relatíve könnyed Éjszakai rohanás figyelhető meg, melyet Robert De Niro (egyik) aranykorában, nyolcvanas évek vége, készítettek. Egyébként megnézhetjük pénteken háromnegyed kettőkor az RTL-en is. Utóbbi adó pedig, 22 óra után öt perccel rúg egy erőset a kínálaton, amikor is elkezdi a Akasszátok őket magasra című westernt, mely mozi történetesen Clint Eastwood első vadnyugati szerepe. Közvetlenül ez után az igen groteszknek ígérkező Egymillió dolláros agy következik. Michael Caine fiatal és a szinopszis érthetetlenül bugyutának tűnik, pedig a film állítólag nem az. Érdekes lehet. Éjfél előtt negyven perccel, az RTL Klub meglep minket a heti drogos filmmel, ami a Tiszta címet viseli.

Csütörtökön inkább szotyizzunk és kortyoljunk Bambit a grundon, mert jó idő lesz, film nem igen. Ha mégis képernyőt szeretnénk lesni, akkor akad Maverick, amiben Mel Gibson stílusosan kártyázik. Negyed tízkor van a Cool-on. A Beate Klarsfeld, a nácivadász, pedig leginkább a címe miatt izgi, de ha nincs más, akkor tulajdonképpen oda kapcsolhatunk Filmmúzeumra délután fél 4 előtt 5 perccel.

Pénteken kicsúcsosodik a csodás televíziós kínálat. Idézzünk szellemet, vagy mosogassunk el.

Szombaton megnézhetjük Spielberg és DiCaprio igencsak szórakoztató együttműködését, ha még nem láttuk. A Kapj el, ha tudsz 20:35-kor kezdődik a TV2-n. Egy hétvégi estére egészen jó választás. Azért figyeljünk oda, hogy legyen elég szendvics és buborékos.

 

Vasárnap

Mr. De Niro első fellépése a mai napon a New York, New York című Scorsese drámában esik meg. Rengeteg zenével meghintett kvázi szerelmi történet ez, ahol a nő Liza Minelli. Az MGM-en kísérhetjük figyelemmel, pontosan fél kilenctől. És akkor végül eljutottunk oda, hogy bejelenthetem a hét filmjét. Ez természetesen nem lehet más, mint a Szarvasvadász, az 1979-es Oscar-díj nyertese. Aki szeretne magáévá tenni egy fantasztikus színészi játékkal (Robert De Niro, Meryl Streep, Christopher Walken, John Savage) teletűzdelt popkult gyűjteményt, Vietnámról, illetve sokkal inkább annak következményeiről, mindezt Zsigmond Vilmos képeiben tálalva, annak tökéletes választás Michael Cimino filmje. De aki csak szimplán egy jó mozira vágyik, mielőtt nekiáll a következő hétnek, az sem fog mellé egy kicsit sem, ha 22:40-kor a Filmmúzeumra kapcsol.

(Off: Jövő héten szintén kedden jön az ajánló.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tivobitchez.blog.hu/api/trackback/id/tr371861256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása